Seminer ve Paneller

İBV Diyarbakır Temsilciliği

26/09/2022

Diyarbakır Temsilcimiz ve yazar Nezîrê Cibo, 26.09.2022 Pazartesi, saat 17.30’da, Diyarbakır Temsilciliğimizde Liman Kültür Yayınevi’nden çıkan ‘Mülteci Yaşamlar’ adlı kitabı için bir söyleşi ve imza günü gerçekleştirecektir.

Nezîrê Cibo Kimdir?

Eğitimci, yazar ve STK yöneticisi Nezîrê Cibo aslen Batman’ın Gercüş ilçesine bağlı Bêcirman köyünden olup Nusaybin’de doğmuştur.

Yabancı Diller Yüksek Okulunun İngilizce bölümü ile Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Tarih Ana Bilim Dalından mezun oldu.

Çeşitli mecralarda yayınlanmış pek çok araştırma-inceleme, biyografi ve gezi yazısının yanı sıra ‘Heverkan Sultanları’, ‘Midyat’tan Baltık Kıyılarına’, “Kürt Tarihinde Garzan ve Pencinariler’, ‘Bi Henek’ ve ‘Mülteci Yaşamlar’ İsimli çalışmaları yayınlanmıştır.

Cibo, hali hazırda Diyarbakır’da öğretmenliğin yanı sıra İsmail Beşikçi Vakfı Diyarbakır Temsilciliği görevini sürdürmektedir.