Seminer ve Paneller

İBV Diyarbakır Temsilciliği

23/10/2022

23 Ekim, Cuma Pazar günü saat 14.00’te yazar ve siyasetçi Ercan İlgin, Eser Karayel moderatörlüğünde Diyarbakır Temsilciliğimizde “Milliyetçiliğe Yeni Bakış” konulu bir söyleşi gerçekleştirecektir.

Etkinliğin dili Türkçe olup etkinliğimize davetlisiniz

Ercan İLGİN

Milliyetçiliğin, gerek ezilen milletlerin özgürlük mücadelesinin temel rehberi; gerekse dünya genelinde uygarlığın, modernizmin ve demokrasinin kurucu dinamiği olduğunu savunduğu görüşlerini “Milliyetçiliğe Yeni Bakış” adlı eserinde toplamış Kürt yazar ve siyasetçi. 1961 yılında Diyarbekir’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini bu şehirde yaptı. Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi İşletme Fakültesinde devam eden akademik hayatına 1980 yılında ara vermek zorunda kalan İlgin, ilk gençlik yıllarında bir Kürt hareketi içerisinde yer aldı. İşletme Fakültesini terk sonrasında İstanbul’a yerleşti. Herhangi bir siyasi partiye üyeliği ve faaliyeti hiçbir dönemde bulunmamakla beraber zaman zaman sivil toplum örgütlerinde çalıştı. Bir dönem iş dünyasında sanayici ve iş insanı olarak faaliyet sürdürdü. Evli ve üç çocuk babasıdır.