Teras Etkinlikleri

22/02/2022

• Saat:

Etkinlik Açıklaması

Bugün  (22 Şubat 2022, Salı - Saat 18.30'da) Abdurrahman Adak 21 Şubat Dünya Anadili Günü kapsamında vakfımızın teras salonunda “Klasik Dönemde Kürtçe Eğitim var mıydı?” konulu bir söyleşi verecektir.

Abdurrahman Adak, Şırnak/İdil’de doğdu (1975). Ankara Ünv. İlh. Fakültesi’nden mezun oldu (1998). Yüksek lisans programını Dicle Üniversitesi’nde (2002), doktora programını Ankara Üniversitesi’nde (2006) tamamladı. Diyarbakır’da Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı kimi okullarda Din Kültürü öğretmeni (1999-2002), Dicle Ünv. İlh. Fak. Türk İslam Edb. Anabilim Dalı’nda araştırma görevlisi (2002-2009) ve Mardin Artuklu Ünv. Edb. Fak. Türk Dili ve Edb. bölümünde öğretim üyesi (2009-2011) olarak çalışan Adak, 2011 yılından bu yana Mardin Artuklu Ünv. Edb. Fak. Kürt Dili ve Edb. bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Doçentlik unvanını Türk İslam Edb. alanından; doçentlik (2013) ve profesörlük (2019) kadrolarını ise Kürt Dili ve Edebiyatı alanından alan Adak, Ali Emîrî Gözüyle Diyarbakırlı Şairler (İstanbul 2011), Destpêka Edebiyata Kurdî  ya Klasîk  (İstanbul 2013), Mamoste Fêrkera Kurdî I, (A. Adak, T. Aydın, M. Bülbül, Z. Ergün - Mardin 2016), Teşeyên Nezmê di Edebiyata Kurdî ya Klasîk de (İstanbul 2019) Rumeli’den Mısır’a Za’fî-i Gülşenî: XVI. Yüzyıl Osmanlı Tasavvuf  Edebiyatının Gezgin Bir Şairi (Diyarbakır 2021) ve Za’fî-i Gülşenî ve Gülşenîlik-Mevlevilik İlişkisi Üzerine Araştırmalar (Diyarbakır 2021) gibi eserler kaleme almıştır.

Yaklaşan Etkinlikler
  • Nis
GOTÛBÊJ & ÎMZE
  • 14:00 - 16:00